SASTOJCI
6 jaja
5 kaš šećera
3 kaš kakao-što crnji -to bolji
1/2 kaf.kašičice sode bikarbone
krem
250gr maslaca/margarina
1 kes. vanilin šećer
2-3 sup kaš kakao
6 sup. kaš. šećer u prahu
3 sup.kaš. oštrog brašna
200 mil mlek
1 žumance
čokoladna glazura
100gr tamne -gorke čokolade
100mil slatke pavlake
PRIPREMA
Napraviti čvrst sneg od belanaca sa postepenim dodavanjem šećera,žumanaca ,kakaa i SODE BIKARBONE
Sipati testo -OBAVEZNO-na pleh sa papirom za pečenje.
Pećií na jačoj vatri -oko 220 °C 5-7 min.Proverite ,površina mora da
bude suva ,pečena .Testo je tanko nakon pečenja.Izvadite pleh iz rerne i
ostavite da se rolat ohladi.Nemojte ga savijati.
Krema
Staviti mleko da se kuva .Umutiti žumance , vanilin šećer, 4 kaš.prah
šećer,3 kaš oštrog brašna i sipati postepeno vruće mleko i skuvati gustu
kremu.Ohladiti je na sobnu temperaturu i dodati maslac -sobne
temperature umućen sa 2 kaš prah šećera..Dobijenu kremu podeliti na dva
dela i u jednu dodati 2-3 kaš kakao.Prosejte ga da ne bi bilo grudvica.
Na pečen rolat koji ste pažljivo odvojili od papira .To ide vrlo lako ali ipak budite pažljivi jer je testo tanko.
Nanesite prvi sloj,beli .Preko njega nanesite drugi tamni sloj i uvijte rolat .
Čokoladna glazura
Otopite tamnu čokoladu ,dodajte slatku ,tečnu pavlaku i dobro promešajte
da ne bude grudvica .Ako vam se čini gusta ,slobodno sipaje pavlaku .na
kraju dodajte jednu kašiku ulja .Opet dobro promešajte i premažite
preko rolata .Ostavite da se stegne i dobro ohladi.
Poslužite svojim dragim gostima i -čekajte reakciju.
Nema komentara:
Objavi komentar