Ovaj ljekoviti recept navodno datira iz srednjovekovne Europe, iz
jednog samostana. S vremenom je postao neizostavan dio narodne medicine
prema kojoj predstavlja sjajan prirodni antibiotik koji ubija
gram-pozitivne i gram-negative bakterije.
Također, pripravak ima snažnu antivirusnu i antigljivičnu formulu,
poboljšava cirkulaciju krvi i limfe u svim dijelovima tijela, a uspješan
je lijek protiv gljivice candide. Prema narodnim pričama, mnogima je
pomogao u izlječenju raznih virusnik, parazitskih, bakterijskih i
gljivičnih infekcija, a tajna se krije u domaćim, prirodnim sastojcima.
Sastojci:
700 ml svježeg jabukova octa
¼ šalice usitnjenog češnjaka
¼ šalice usitnjenog luka
2 svježe ljute paprike
¼ šalice naribanog đumbira
2 žličice naribanog hrena
2 žličice kurkume u prahu ili 2 komada korjena kurkume
Priprema:
U većoj posudi pomiješajte sve sastojke osim octa pa ih prebacite u
staklenku. Pazite da se 2/3 staklenke sastoji od suhih sastojaka, a
ostatak popunite jabučnim octom. Staklenku potom dobro zatvorite pa
protresite da se sastojci i ocat prožmu. Čuvajte pripravak na suhom i
hladnom mjestu dva tjedna, nekoliko puta dnevno promućkajte staklenku pa
nakon dva tjedna pripravak izgnječite i procijedite kroz gustu gazu.
Nakon što to učinite, slobodno ga čuvajte na sobnoj temperaturi.
Doziranje:
Pojedite jednu žlicu pripravka svaki dan kako biste pobijedili loše
bakterije u tijelu i ojačali imunitet, a možete ga koristiti i kao
dodatak jelima, poput priloga. Postupno pojačavajte količinu tako da
najviše u danu upotrijebite jednu šalicu pripravka. Ako bolujete od neke
infekcije ili ozbiljnije bolesti, možete pojesti po jednu žlicu pet do
šest puta kroz dan.
Nema komentara:
Objavi komentar