Ako kolačiće izrežete modlicama u obliku srca i obložite čokoladom,
ovo definitivno postaje ‘polusitni’ kolač koji bez imalo razmišljanja
trebate uvrstiti na ovogodišnju listu svojih božićnih kolača.
Potrebno: (mjera je čaša od 2 dl)
1,5 čaša brašna
1 čaša šećera
1,5 čaša mlijeka
3 žlice ulja
5 žlica pekmeza od marelice
1 žlica sode bikarbone
1 žlica Tradicionalnih dodataka za medenjake Dr. Oetker
Za premaz: 5 žlica pekmeza od marelice + 10
dkg naribane čokolade za kuhanje
Za glazuru: 15 dkg tamne čokolade + 3 žlice ulja
Priprema:
Pomiješati u posudi sve suhe sastojke pa postepeno uz miksanje uliti
mlijeko, ulje i pekmez. Dobivenu biskvitnu smjesu koja bi trebala
prilično rijetka izliti u mjernu posudu radi lakšeg odvajanja na dva
jednaka dijela. Trebali biste dobiti cca. 8 dl smjese. U namašćen i
pobrašnjen lim izliti polovicu smjese pa peći u pećnici na 175°C 15
minuta. Izvaditi iz pećnice pa odmah pažljivo premazati pekmezom i
posipati ravnomjerno naribanom čokoladom. Izliti po tome drugi dio
smjese pa vratiti u pećnicu i nastaviti peći još 30 min. Pečeni kolač
prohladiti, rezati kalupićem u obliku srca, umakati u čokoladnu glazuru i
pustiti da se stvrdne. Ostatke nakon rezanja srca iskoristite tako da
ih natrgate na sitne komadiće, polijete sa dvije žlice ruma pa radite
male kuglice vlažnim rukama, uvaljate ih u čokoladu i po želji ukrasite
Nema komentara:
Objavi komentar