utorak, 25. listopada 2016.

BRZI DORUČAK KOJI ĆE ZADOVOLJITI UKUSE VAŠIH MALIŠANA…SLANI RASPUCALI MUFFINI

POTREBNO:
Za tijesto:
500 g glatkog brašna
1 vrećica suhog instant kvasca
1 žlica soli
2 žličice šećera
300 ml toplog mlijeka
100 ml ulja
Za nadjev:
150 g šunke (ili salame po želji)
150 g sira trapista
1 veća zelena paprika
3 žlice kiselog vrhnja
100 g bijelog kravljeg sira
žlica sušenog vlasca
sol, papar, češnjak
PRIPREMA:
Raspuknuti slani muffiniPomiješati u većoj posudi brašno, sol, kvasac i šećer. Postepeno dodavati toplo mlijeko i ulje pa umijesiti dizano tijesto. Pokriti ga čistim ubrusom i pustiti da počiva na toplom dok ne udvostruči obujam.
Dok se tijesto diže pripremite nadje
v. U posudi pomiješati naribanu šunku i sir trapist, dodati svježi sir i vrhnje, sitno nasjeckanu papriku i začine.
Uzdignuto tijesto razvaljati na radnoj površini u pravokutnik debljine cca 5 mm. Izrezati ga na 12 podjednakih dijelova. Na svaki komad stavljati žlicu nadjeva pa ga zamotati u obliku male loptice ili buhtlice, tako da sa donje strane prstima utapkate spojeve. Formirane loptice slažite u kalup za muffine u koji ste prethodno stavili i papirnate košarice (tako će se muffini lakše vaditi nakon pečenja) sa spojenom stranom prema dolje kako nadjev ne bi curio na sve strane.
Vrh svake loptice lagano križno zarežite oštrim škarama (običnim škarama koje poslije samo malo prebrišete ubrusom), muffine premažite razmućenim jajetom pa ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC 20 minuta.
Raspuknuti slani muffini su najbolji dok su još vrući jer se tada nadjev jednostavno topi u ustima i savršeno su podatni, no nisu loši niti hladni čak i dan poslije jer su ih klinci nosili za užinu u školu i bili su im baš super  U svakom slučaju, dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar