Fenomenalan kolač! Mirisan, sočan, fin!
Sastojci:
biskvit:
20 g kakaa
1 vrećica praška za pecivo
1 vrhom žličica cimeta
150 g šećera
4 jaja
2 dl jogurta
1 dl ulja
250 g brašna (pola glatkog, pola oštrog)
jabučni sloj:
400 g naribanih jabuka
3 vrhom pune žlice šećera
1/2 žličice cimeta
1 dl jabučna soka
1-2 žlice ruma
2 pune žlice mljevena keksa
1 vrećica pudinga okusa vanile
puding krema:
300 g slatkog vrhnja
400 ml mlijeka
4-5 punih žlica šećera
2 vrećice puding praška s okusom slatkog vrhnja
Priprema:
Prvo pripremite nadjeve:
Jabučni nadjev : naribane jabuke stavite u posudu sa šećerom kuhati oko 5
min. Pridodajte cimet. U 1 dl jabučna soka i 2 žlice ruma razmutite
prašak pudinga. Smjesu jabuka maknite s plamena, pridodajte u nj puding,
vratite na plamen i kuhate dok smjesa ne učvrsne. Smjesu zatim
temeljito izmiksate, pridodate mljevene kekse i po potrebi još šećera.
Stavite po strani hladiti.
puding krema : pripremite puding prema uputama na omotu sa šećerom,
slatkim vrhnjem i mlijekom. Stavite po strani hladiti, češće primješajte
da se ne stvore grudice.
Od navedenih biskvitnih sastojaka umijesite smjesu: prvo miksajte šećer, ulje i jedno jaje.
Nakon pola minute miksanja, pridodajete sljedeće jaje, pa opet
miksanje dok ne utrošite sva jaja. Dobivenoj tekućoj smjesi
pridolijevate jogurt, sjedinite sve završnim miksanjem.
Prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo, pridodajte ih u tekuću smjesu, blago izmiješajte.
Dobivenu smjesu za biskvit raspodijelite u 3 dijela. Pećnicu ugrijte na
180 stupnjeva. Namastite lim za pečenje (20×30 cm), ulijte u nj trećinu
smjese.Zapecite kojih 7 min. Na ispečeni biskvit stavljate jabučni sloj,
zatim pažljivo razmažite sljedeću trećinu tamna biskvita, opet zapecite
10 min. Ispečeni biskvitni sloj sada premažite s puding kremom (ukoliko
osjetite da vam je čvršća krema, teže razmaziva, umiješajte u nju par
žlica kisela vrhnja i malo je omekanite) i završite s preljevom zadnje
trećine biskvitna sloja. Pecite 15 min., dobro rashladite kolač,
uživajte.
Vrh kolača posipajte sa šećerom u prahu il ukrasite s čokoladnom glazurom.
Kolač je izvrstan i sutradan…nimalo nema suhoće u sebi!
Nema komentara:
Objavi komentar